Cum funcționează
procesul nostru?

La Genesis Biopartner, folosim o tehnologie avansată pentru a transforma deșeurile organice în biogaz și apoi în energie electrică și termică, cu o capacitate de 2,1 MW electric și 2 MW termic, ceea ce echivalează cu consumul zilnic a 6 000 gospodării. Iată cum funcționează procesul nostru:

Colectarea Deșeurilor

colectare.jpg

Procesul începe cu colectarea deșeurilor organice biodegradabile din diverse surse, inclusiv industria alimentară, HoReCa, retail și multe altele.

Transport

transport.jpg

După colectare, materia organică este transportată la facilitățile Genesis Biopartner, pentru procesul ulterior de digestie anaerobă.

Separarea Deșeurilor

preparare.jpg

Biomasa este supusă unei proceduri de separare, în care materialele nedorite sau non-organice (cum ar fi plasticele sau metalele) sunt îndepărtate. De asemenea, deșeurile pot fi mărunțite pentru a asigura o digestie uniformă în fermentatoarele anaerobe.

Digestia Anaerobă

digestie.jpg

Substratul pregătit este introdus în fermentatorul de digestie anaerobă. Aici, el este supus procesului de fermentație, care, în absența oxigenului, generează biogaz. Acesta este compus în principal din gaz metan (CH4) și dioxid de carbon (CO2) și este un combustibil natural și regenerabil.

Producția și utilizarea Biogazului

biogaz.jpg

Biogazul astfel obținut este valorificat în centralele de cogenerare de înaltă eficiență, unde se produce energie electrică și termică. Energia electrică produsă este furnizată în rețeaua electrică, contribuind astfel la alimentarea cu energie verde. Energia termică este folosită pentru încălzirea și alimentarea cu apă caldă.

gospodarii.svg

6 000

gospodării
energie-electrica.svg

2.1 MWelectric

pe oră
energie-termica.svg

2 MWtermic

pe oră
biogas.svg

7 mil. m3

anual

Anual producem peste 7 milioane de metri cubi de biogaz, care cu ajutorul tehnologiilor de cogenerare
ultramoderne este transformat în energie electrică și termică, cu o capacitate de 2.1 MWelectric și 2 MWtermic, ceea ce
echivalează cu consumul zilnic a 6.000 de gospodării.

economie-circulara.webp

Fertilizator
organic

În urma procesului de fermentație rezultă un produs secundar valoros numit digestat, un fertilizator organic bogat în nutrienți care contribuie la creșterea procentului de humus din sol, cheia recoltelor bogate din agricultură. Humusul este viața solului, reprezintă componenta organică stabilă a acestuia, însă în ultimii ani, în urma practicilor agricole nepotrivite și a utilizării excesive a îngrășămintelor chimice, nivelul lui este din ce în ce mai scăzut. Digestatul combate acest efect și reprezintă o soluție inteligentă pentru a închide ciclul resurselor, contribuind totodată la protejarea mediului înconjurător.

Aplicat pe câmpuri, acesta hrănește solul, reduce necesarul de îngrășăminte chimice și menține procentul de humus ridicat. În plus, transformă deșeurile organice într-o resursă importantă pentru agricultură și ecologie.

Testează și tu beneficiile fertilizatorului organic!